Divno nebesko telo i druge priče

divno-nebesko-telo-naslovna

Iak0 smo po vokaciji strip izdavač, poželeli smo da objavljujemo i beletristiku za koju verujemo da će vam biti zanimljiva. Namera nam je, baš kao i kad je strip u pitanju, da objavljujemo sve ono što se nama izrazito dopalo a što nije, iz ovog ili onog razloga, predstavljeno čitalačkoj publici u Srbiji, pa i šire. Knjiga kojom otvaramo našu ediciju Posebnih izdanja je Divno nebesko telo i druge priče Šinićija Hošija, proslavljenog japanskog autora naučne fantastike.

Jedan od najuticajnijih i najpopularnijih japanskih pisaca Šinići Hoši (1926 – 1997) je tokom 26 godina napisao 1001 kratku priču, tačno onoliko koliko je želeo i sebi zacrtao. Trideset izabranih priča koje su pred vama prvi je pokušaj da se našoj publici, u jednoj knjizi, prikaže književno delo autora  koji je već odavno stekao svetsku slavu. Duhovite i ironične, naučnofantastične priče Šinićija Hošija izlaze iz okvira svog žanra pretvarajući se u britku kritiku: baš kao što je i sam napisao – ako smo već patos nasledili iz naše prošlosti, treba težiti da iz naše budućnosti iznedrimo humor. Njegove priče su majstorske parabole u kojima se mešaju vanzemaljski  i ovozemaljski svet, svet mogućeg i nemogućeg, i u tom se mešanju  vešto izvrću i na pravo mesto vraćaju sve naopako postavljene vrednosti čovečanstva. U ovom izboru uživaće ne samo ljubitelji naučne fantastike, već i ljubitelji kratke priče uopšte.

Pretplata traje od 29. septembra do 29. oktobra, a promotivna cena važiće i tokom trajanja Sajma knjiga. Knjiga u pretplati košta 520 dinara, a u cenu su uračunati i troškovi poštarine. Pretplatu uplatiti običnom uplatnicom na naš račun 330-4010733-61, svrha uplate – Hoši, primalac IP Besna kobila, Branka Pešića 20, 11080 Zemun. Na naš mejl info@besnakobila.co.rs dostavite nam vašu adresu na koju šaljemo knjigu po izlasku iz štampe. Vidimo se na Sajmu, prvi primerci knjige biće dostupni već na sam dan otvaranja!

Šinići Hoši
Divno nebesko telo i druge priče
Prevela s japanskog Branka Takahaši
240 strana
Posebna izdanja Besne kobile

Ilustracija na naslovnoj strani Dobrosav Bob Živković

 

Ostavite komentar

Objavljeno pod Uncategorized

Postavi komentar