PRETPLATE 2017.

PRETPLATE 2017

Kao i svake godine u februaru, mesecu svog osnivanja, Besna kobila oglašava pretplatu za ovogodišnja izdanja. Ovaj put imamo dve pretplate, jednu već podosta čuvenu – za naše stripčine, a drugu za roman Dejana Atanackovića LUZITANIJA, za koji verujemo da će biti najprijatnije književno otkriće u ovoj godini.

PRETPLATA ZA STRIPČINE 2017

pretplata-stripcine-2017

Ostali smo bez teksta, tako smo nazvali pretplatu za dva grafička romana kojima je zajedničko da su bez teksta, a u kojima se sam jezik stripa pokazuje više nego dovoljnim da dočara svu raskoš talenta autora.

Kristof Šabute – MALO DRVETA I GVOŽĐA

Besna kobila je do sada objavila 3 grafička romana Kristofa Šabutea (Veštice, Pun mesec i Mobi Dik), pa po prijemu publike možemo pouzdano da tvrdimo da je on jedan od omiljenih francuskih autora kod nas.

Na 330 tabli, Šabute u svom prepoznatljivom stilu plete priču o malo drveta i gvožđa, o običnoj klupi, oko koje se sustiču i preklapaju mnoge ljudske sudbine. Verovatno najsmelije Šabuteovo delo, kojim je još jednom pokazao da sa lakoćom male priče pretvara u velike.

(edicija Stripčine, format B5, 336 strana, crno-belo, tvrde korice, planirani izlazak iz štampe maj 2016)

Vilfrid Lupano & Gregori Panačone – OKEAN LJUBAVI

On, kao i svakog jutra do tada, odlazi na svom brodiću da ribari, međutim, tog jutra postaje žrtva ogromnog broda-fabrike. Ona ga čeka kod kuće. Kažu joj da ga je uzelo more, ali je ona uverena da je živ pa kreće u potragu za njim. I on i ona će prvi put videti sveta, ali i to koliko je velika njihova ljubav.

Grafički roman koji se ne čita jer ga zbilja treba doživeti.

(edicija Stripčine, format B5, 222 strane, kolor, tvrde korice, planirani izlazak iz štampe septembar 2016)

Zajednička pretplatna cena za oba ovogodišnja naslova edicije STRIPČINE je 2300 dinara, a sva poštarina je uračunata u cenu. Knjige šaljemo po redu izlaska iz štampe. Pretplata traje od 20. februara do 30. aprila 2017. i važi za teritoriju Srbije.

Pretplata se uplaćuje opštom uplatnicom: pod uplatilac upišete vaše podatke, pod svrha uplate – STRIPČINE 2017, pod primalac – IP Besna kobila doo, Branka Pešića 20, 11080 Zemun, pod valuta – RSD, pod iznos – 2300, a pod račun primaoca – 330-4010733-61.

Na kraju, važno je i da nam na naš e-mail info@besnakobila.co.rs  potvrdite uplatu i još jednom za svaki slučaj napišete svoju adresu na koju ćemo vam slati knjige.
Baš kao i ovih sedam godina do sada.

PRETPLATA ZA ROMAN LUZITANIJA

luzitanija-naslovna

Dejan Atanacković – LUZITANIJA

(edicija Posebna izdanja, 214 strana)

Pacijenti su se utrkivali ko će najpre toj reči smisliti značenje, jer, kako raskošna mašta umno obolelih nalaže, ništa u životu ne može da bude samo jedna stvar, a da istovremeno ne bude još stotinu drugih. I ako bi nekom palo na pamet da tih poslednjih dana septembra 1915, neposredno pre početka bombardovanja, u bolnici sprovede anketu sa pitanjem: šta je Luzitanija?, odgovora bi bilo koliko stanovnika ove ustanove zajedno. Za neke je to bila reka, za druge drvo, treći su je smatrali naslovom neke antičke komedije, četvrti retkom bolešću. Neko ju je smatrao ženom, neko pticom, a bilo je i mišljenja da je reč o najdaljem kutku hiperborejske zemlje. Tačnije, svako je, bez sumnje, znao da je Luzitanija jedna ogromna potonula barka, ali je ujedno svakom bilo jasno da ta barka, na mračnom morskom dnu, daleko od pogleda, sada u sebi nosi tu neobičnu mogućnost da bude bilo šta.“

Tim Besne kobile vam nudi i svoj odgovor: Luzitanija je sada, pre svega, sjajan roman prvenac Dejana Atanackovića koji nam je istinska čast da objavimo, pa se može reći da njegovim objavljivanjem želimo i sebi da postavimo kriterijum vrednosti svih budućih proznih dela koja ćemo objaviti.

Pretplata za Luzitaniju traje od 20. februara do 20. marta. Knjiga u pretplati košta 550 dinara, a u cenu su uračunati i troškovi poštarine. Pretplatu uplatiti običnom uplatnicom na naš račun 330-4010733-61, svrha uplate – LUZITANIJA, primalac IP Besna kobila, Branka Pešića 20, 11080 Zemun. Na naš mejl info@besnakobila.co.rs ne zaboravite da nam dostavite vašu adresu na koju šaljemo knjigu po izlasku iz štampe.

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s