DŽEJSON LUTS – DUPLO DNO

Duplo dno sajt 2

Džejson Luts (Jason Lutes) je rođen 1967. godine u Nju Džerziju, SAD. Odrastao je u Montani i Kaliforniji čitajući američke stripove o superherojima, ali su na njega presudno uticali evropski stripovi, pre svih Tintin i Asteriks, koje je otkrio boraveći kao dete u Francuskoj. Diplomirao je na Fakultetu za dizajn Rod Ajlenda, 1991. godine. Važniji stripovi ovog autora su Duplo dno i Berlin.

Džejson Luts
Džjeson Luts je svoj prvi veliki uspeh, i kod publike i kod kritičara, postigao upravo grafičkim romanom Duplo dno (Jar of fools). Proslavljeni Kris Ver je o ovom stripu rekao: „Čitajući Duplo dno imate utisak da gledate usporeni snimak udarca koji će završiti tačno posred vaše glave. Imate vremena da ga izbegnete ali, iz nekog razloga, ništa ne činite, u želji da vidite hoće li stvarno toliko boleti kad, na kraju, i primite taj udarac. I, naravno, baš toliko i zaboli.“
Grafički roman o dvojici mađioničara koje more aveti prošlosti, Duplo dno, lako očara čitaoca nežnom pričom o magiji, prijateljstvu, ljubavi i ljudima koji samo što nisu ispali i sa margine.

 

 

duplo

 

 

 

jaroffools

 

003 Duplo dno traka SRB

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s